Letak Widget Radio Era Pada Blog

salam bloggers kepada semua.. hari ini apit nak siapkan request dari cik fira kita..
lihat shout apit di bawah ini okay!



mari apit ajar bagaimana nak letak widget radio era.fm okay!
semua belajar sama-sama tau..

1. Log In > Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript
2. Copy Code di bawah ini dan pastekan pada Html/JavaScript tadi..












3. Selepas paste, SAVE lah. Senang saja kan.

SELAMAT MENCUBA! 

Cara Hapuskan Verification Code pada Entri

salam bloggers kepada kawan-kawan..
harap-harap semuanya sihat sahaja okay!
kawan-kawan rasa belog apit kreatif atau serabut?
kalau serabut tak payah la vote..
kalau rasa macam kreatif klik vote lah ye..
hari ini apit nak buatkan tutorial blog..
hati terdetik nak buat tutorial nie sebab rasa geram dan agak bebai sebab ada verification code apabila hendak menghantar komen pada sesuatu entri kan..
tutorial ini memang simple tapi blogger yang baru mungkin tak tahu..
mari kita belajar sama-sama okay!

1. Log In > Dashboard > Setting. Contoh seperti di bawah.


2. Selepas itu kawan-kawan scroll di bawah cari Show word verification for comments? Tick pada No. Then terus Save Settings! Contoh di bawah.


SELAMAT MENCUBA!

Tag Nama Kawan Pada Entri

salam bloggers kepada semua blogger..
harap semua kawan-kawan sihat pada hari ini..
hari ini apit nak siapkan request lagi..
apa la apit nie kan..hari-hari request sahaja..
harap maaf..belog ini bukan 100% cerita peribadi apit..
okay! request datang dari kwan blogger kita..
iaitu lanun muda..lanun pulak..hihi..

apa yang direquestkan? tag nama?
ooohh..simple sahaja request ini..
kepada yang tidak tahu mari apit ajar okay..
mungkin blogger baru tidak tahu..kita belajar..
tutorial ini berguna jika mahu tag kawan pada contest atau sebagainya..

1. Log In > Dashboard > New Post
2. Tulis entri seperti biasa. Taip nama kawan yang nak ditagkan. Contoh di bawah.


3. Highlightkan tulisan yang mahu ditagkan. Contohnya apit nak highlightkan Hafizzi Aziz untuk ditagkan. Contoh adalah di bawah.


4. Then click pada icon bentuk bumi di atas itu. Itu adalah LINK ataupun Hyperlink. Contoh adalah seperti di bawah.


5. Kemudian akan muncul satu pop up selepas klik icon Link tadi. Kawan-kawan masukkan URL blog atau website untuk nama yang ditagkan. Click OK selepas selesai masukkan URL.


6. Kalau pada tulisan yang dihighlight tadi mempunyai garisan biru di bawah maknanya tulisan tersebut telah ditagkan. Selesai. Mudah kan.

SELAMAT MENCUBA!

Cara Dapatkan Code Gambar Dari Photobucket

salam bloggers kepada semua..
semoga kawan-kawan sihat bersama keluarga tercinta..
tutorial kali ini amat ringkas daripada apit..
tutorial untuk dapatkan URL gambar dari Photobucket..
sepatutnya apit tidak perlu create tutorial ini..
tetapi kerana masih ramai tidak tahu bagaimana..
terutamanya kepada blogger yang baru..
so apit kena membantu juga kawan-kawan blogger lain..
so mari kita belajar sama-sama okay!
kawan-kawan kena ikut step by step okay!

1. masuk laman web photobucket dahulu..kepada yang tiada akaun photobucket ini, boleh la create dahulu akaun photobucket ini supaya dapat upload gambar.
2. Selepas dah abes daftar akaun baru, Log In dan pada paparan depan website tersebut ada di atas sekali UPLOAD NOW. Klik di situ. Contoh di bawah.


3. Tunngu seketika dan keluar satu paparan. Klik pada Select Photos and Videos untuk memuatnaik gambar yang anda mahukan. Contoh adalah di bawah.


4. Dan anda boleh memilih gambar yang mahu di upload. Pilih gambar dan click Open. Apit memilih gambar ShoutMix apit. Contoh adalah di bawah.


5. Selepas itu proses memuatnaik akan dijalankan. Tunggu sehingga proses itu selesai.


6. Bila dah selesai, scroll mouse ke bawah sedikit dan anda dapat melihat gambar anda selesai dimuatnaik di dalam akaun photobucket anda. Klik pada gambar tersebut.


7. Dan anda dapat melihat 4bahagian Code di gambar tersebut. Selalunya apit akan mengambil Direct Link untuk dgunakan di dalam blog. Contoh adalah seperti di bawah.


SELAMAT MENCUBA!

Teks Bergerak di Menu Bar

salam bloggers..
salam by Syafiq..
kawan kawan sihat? alhamdulillah..
hari ini apit dapat request dari kawan blogger kita iaitu saudari ciketawa..
apa yang kawan kita nie request ye?
ha semua lihat shout apit kat bawah ini..column purple tue..


okay! meh nak ajar meh..
jap jap,ciketawa try blockquote x menjadi?
ciannya..try and try again..godek godek jer coding..
kalau tak faham tanya jer apit!
kita belajar sama sama okay semua..
pandaiii...good girl! good boy!

1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML..
2. sila tick Expand Widget Templates..
3. Di keyboard pula, tekan Ctrl+F dan cari code kat bawah ini..



4. dah jumpa code kat atas itu?? bagus!
5. copy (Ctrl+C) code kat bawah ini and then paste (Ctrl+V) di bawah code yang kita cari tadi itu.



5. Lepas dah buat semua kan, Save Template dan View Belog!
6. Siap! Done! Excelent!

SELAMAT MENCUBA!

Membuat Slide Float Untuk Shout Box

salam bloggers kawan-kawan..
hari ini apit nak siapkan request seorang blogger baru..
dah lama dah dia request cuma apit tak sempat buatkan..
sibuk siapkan request photoshop dulu..
apa yang dia requestkan?
bagaimana nak buat kotak shout kat tepi..
oo macam belog apit itu..
so tunggu apa lagi..
mari kita belajar okay!

1. Log In > Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/Java Script
2. Copy Code di bawah ini dan Pastekan dalam HTML/JavaScript..

 






CODE SHOUTMIX ANDA





CODE SHOUTMIX ANDA - kawan-kawan amik code Shout Mix kawan-kawan dan pastekan di situ okay!
GAMBAR SHOUTMIX ANDA - letak la URL gambar untuk Slide Float. Cara dapatkan URL gambar klik sini.

3. Selepas itu save. Kalau nak letak atas ke, bawah ke godek-godek sendiri okay.

SELAMAT MENCUBA!

25 Perkara Yang Lelaki Suka Tentang Wanita

RE-Entry
Kepada semua wanita-wanita, beberapa tips untuk mengorat lelaki =P (sekadar hiburan)

perkara lelaki suka tentang perempuan
1. Bentuk tubuh yang menarik. Susuk tubuh hebat sememangnya menjadi dambaan lelaki. Bagi wanita yang secara semulajadi mempunyai susuk tubuh persis model, peliharalah ia supaya kekal hingga bila-bila. Bagi mereka yang terlebih montok pula, lakukan sesuatu agar susuk tubuh kembali langsing. Lelaki suka golongan wanita yang berusaha untuk tampil cantik di hadapan mereka.
2. Selain bentuk tubuh, aset lain yang mampu menggegarkan hati lelaki ialah mata, punggung dan langkah yang kemas. Jangan pelik jika ada lelaki yang jatuh cinta kepada anda hanya kerana anda mempunyai jari yang runcing dan kuku yang bersih. Ini kerana selera setiap individu itu berbeza di antara satu sama lain.
3. Sentiasa tersenyum apabila berbicara. Cuma jangan keterlaluan kerana nanti si dia fikir anda ‘tidak sihat’ pula. Bagi mereka yang mempunyai pendidikan yang lebih tinggi daripada teman lelaki atau suami, jangan pula menunjuk-nunjuk kerana lelaki sangat gemarkan wanita yang merendah diri dan tahu menghormati orang lain.
4. Lemah lembut. Sifat ini cukup untuk mencairkan hati lelaki. Tapi awas, lelaki tidak suka wanita yang mengada-ngada atau menunjukkan sikap manja yang berlebihan.
5. Jujurlah dengan teman lelaki atau suami anda. Si dia pasti akan menghargai anda kerana lelaki sangat suka dengan wanita yang jujur atau tidak menipu.
6. Penampilan yang sederhana. Jangan keterlaluan apabila bersolek kerana kebanyakan lelaki sukakan wanita yang mempunyai kecantikan semulajadi. Paling penting, anda perlu tahu bahawa kecantikan itu sangat subjektif. Lakukan apa yang dia suka dan elakkan perkara yang tidak digemarinya.
7. Jangan perasan walaupun anda sememangnya mempunyai paras wajah yang cantik. Kalau ada orang lain yang memuji anda cantik, cukup dengan sekadar tersenyum. Si dia pasti bangga dengan sikapmu itu.
8. Bermanjalah dengan si dia apabila si dia memerlukan anda bersikap sedemikian. Selalunya apabila berada di dalam situasi yang romantik, lelaki juga suka bermanja atau dimanjakan. Ketika ini anda bolehlah menunjukkan kemahiran ‘manja’ yang anda miliki.
9. Bijak menyesuaikan diri di dalam apa jua situasi terutama apabila berada di hadapan khalayak ramai atau di majlis-majlis rasmi. Pasti si dia tersenyum bangga melihat personalitimu itu.
10. Jangan bercakap perkara yang remeh-temeh kepada si dia. Cakaplah perkara yang penting sahaja kerana perkara remeh-temeh yang anda sampaikan itu hanya akan membuatkan si dia bosan dengan sikapmu. Lebih membuatkan si dia menyampah jika anda suka bercerita tentang perkara yang melibatkan orang lain atau lebih tepat suka mengumpat.
11. Matang apabila bersama dengannya. Lelaki tidak gemar dengan wanita yang terlalu keanak-anakan. Apatah lagi kalau anda sememangnya sudah berusia.
12. Jangan sekali-kali membandingkan si dia dengan rakan lelaki yang lain. Perkara itu hanya akan membuatkannya marah atau lebih teruk, si dia tidak akan berasa selesa bila bersama dengan anda lagi.
13. Jadilah peneman si dia sama ada di waktu senang atau susah. Wanita sebegini selalunya akan menjadi sumber inspirasi atau kekuatannya apabila berhadapan dengan sesuatu masalah.
14. Jadilah pendengar yang setia. Jangan sekali-kali memotong percakapannya apabila si dia sedang bercakap. Lelaki tidak suka wanita yang terlalu banyak bercakap tetapi tidak tahu mendengar apabila orang lain berbicara.
15. Pandai membelai. Walaupun lelaki sinonim dengan sifat kasar, namun pada waktu tertentu mereka sangat suka apabila dibelai oleh insan yang paling dicintai.
16. Jangan terlalu suka meminta-minta, merengek atau mendesak-desak kepada lelaki. Lelaki tidak gemar wanita terlalu berkuasa di dalam sesebuah perhubungan. Jika anda sangat memerlukan sesuatu perkara, mintalah secara baik kerana lelaki selalunya mudah untuk bertolak-ansur dalam pelbagai perkara.
17. Sentiasa menunjukkan sikap prihatin terhadap teman lelaki atau suami. Apa salahnya sesekali anda menghubunginya untuk mengucapkan selamat pagi atau selamat makan tengahari kepadanya. Walaupun nampak kecil, tetapi apa yang anda lakukan memberikan impak yang cukup besar terhadap teman lelaki atau suami anda.

perkara lelaki suka tentang perempuan
18. Belajar berdikari dan jangan terlalu bergantung harap pada si dia. Selalunya lelaki tidak suka melakukan perkara yang remeh kerana banyak lagi perkara lain yang lebih penting perlu mereka fikirkan. Apa salahnya anda pergi ke pasar atau membayar bil seorang diri.
19. Tunjukkan kepadanya bahawa anda mempunyai prinsip hidup yang jelas. Jangan sekali-kali membiarkan lelaki mempermainkan anda. Lelaki selalunya lebih menghormati golongan wanita yang sebegini.
20. Berterus-teranglah dengan teman lelaki atau suami anda. Jangan sekali-kali menyorokkan kebenaran daripada mereka walaupun sesetengah kebenaran itu sememangnya pahit untuk ditelan.
21. Berikan sedikit kebebasan kepada si dia. Adakalanya lelaki juga mahu menghabiskan masa mereka bersama teman-teman mereka yang lain. Kalau anda boleh melakukannya, pasti si dia tidak teragak-agak untuk terus bersama anda.
22. Belajar menghormatinya. Selain dirinya, anda juga perlu bijak menjaga hati ahli keluarga serta teman-teman rapatnya. Jika ahli keluarga serta teman-temannya menyukai anda, itu merupakan satu petanda bahawa perhubungan anda akan berkekalan sampai bila-bila.
23. Jangan tunjukkan diri anda seperti seorang individu yang terlalu sempurna. Anda perlu terima hakikat bahawa di dalam dunia ini tiada seorang pun yang sempurna. Lelaki juga selalunya suka kepada wanita yang berani mengakui kelemahan dan kesilapan diri. Itu menunjukkan wanita tersebut sangat realistik dengan apa sahaja yang dilakukannya.
24. Belajarlah memasak. Terasa pelik bila seorang perempuan itu tidak tahu memasak, Gerrard pun tahu masak tau ^_^v. Memasak  menunjukkan minat anda terhadap si dia dan dia bangga dengan usaha anda.
25. Berpendidikan. Bukan bererti perlu mempunyai segulung ijazah dari mana-mana universiti tetapi cukup menonjolkan sikap rasional dan berfikiran positif bersama pasangan anda.Anda tidak semestinya perlu mempunyai segulung ijazah daripada mana-mana universiti. Tetapi tonjolkan sikap individu yang mempunyai etika serta sikap yang menyenangkan apabila anda bersama si dia. Paling penting sentiasa bertindak rasional dan berfikiran positif apabila anda mengalami sebarang masalah..

95 Fakta Mengenai Lelaki Yang Perempuan Wajib Tahu!

  1.  
  2. Lelaki tidak benar-benar memilih gadis yang cantik. Mereka lebih suka gadis yang pembersih dan kemas.
  3. Lelaki benci kekasih di'ngurat'
  4. Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.
  5. Ketika seorang lelaki berkatadia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.
  6. "Awak buat apa tu? " atau " Awak dah makan? "adalah soalan biasa pertama seorang lelaki bertanya di telefon hanya untuk mengelakkan gagap.
  7. Mungkin lelaki mengurat sepanjang hari tapi sebelum mereka pergi tidur, mereka selalu berfikir tentang gadis yang benar-benar mereka sayang.
  8. Ketika seorang lelaki benar-benar menyukai anda, dia akan mengabaikan semua perangai buruk anda.
  9. Lelaki cair bila melihat senyuman gadis.
  10. Lelaki akan melakukan apa saja hanya untuk mendapatkan perhatian gadis itu.
  11. Lelaki benci kalau anda berbicara tentang bekas teman lelaki anda.
  12. Apabila lelaki berhasrat ingin bertemu orang tua anda. Biarkan mereka. ... Jangan harap..
  13. Lelaki juga boleh menangis!
  14. Jangan mengapi-ngapikan seorang lelaki. Percayalah. Dia akan mengamuk walaupun dia nerd sekalipun.
  15. Lelaki tidak dibuai oleh mimpi dan terlalu mengharap.
  16. Lelaki biasanya berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang telah meninggalkan mereka, dan ini membuat lebih sukar bagi mereka untuk menerima kekalahan mereka.
  17. Apabila anda menyentuh hati seorang lelaki, tidak ada jalan untuk kembali.
  18. Memberikan lelaki mesej tergantung seperti "Kau tau apa?!... Argh ... Takde apa-apa!" Akan membuatnya memberi kata putus yang tidak pernah anda fikirkan.
  19. Seorang lelaki mampu mengurat dengan beribu cara tetapi mereka biasanya gagap ketika mereka bercakap dengan seorang gadis mereka benar-benar cinta.
  20. Ketika seorang lelaki membuat "umm" berpanjangan atau memberi bermacam alasan bila anda meminta dia untuk melakukan sesuatu untukmu, sebenarnya dia ingin mengatakan bahawa dia tidak menyukai anda.
  21. Ketika seorang gadis berkata "tidak", seorang lelaki mendengarnya sebagai "cuba lagi esok". 
  22. Anda perlu memberitahu lelaki apa yang anda benar-benar inginkan sebelum dia faham itu dengan jelas.
  23. Lelaki benci gay!
  24. Lelaki sayangkan ibu mereka.
  25. Seorang lelaki akan sanggup mengorbankan wang untuk makan semata-mata ingin membelikan anda beberapa kuntum bunga ros.
  26. Seorang lelaki sering terfikir tentang gadis yang suka padanya. Tapi ini tidak bererti bahawa lelaki menyukainya.
  27. Anda tidak akan pernah memahami lelaki kecuali anda dengar cakap dia.
  28. Jika seorang lelaki mengatakan pada anda dia mencintaimu sekali dalam seumur hidup. Dia benar-benar kata begitu.
  29. Hati-hati. Lelaki mampu menyebarkan gosip keseluruh dunia lebih pantas berbanding perempuan.
  30. Perempuan adalah kelemahan lelaki.
  31. Lelaki sangat terbuka tentang diri mereka.
  32. Ada baiknya untuk menguji seorang lelaki terlebih dahulu sebelum anda percaya padanya. Tapi jangan biarkan dia menunggu.
  33. Tidak ada lelaki yang jahat ketika bercinta.
  34. Lelaki benci kalau pakaian mereka menjadi kotor. Meskipun titik kecil.
  35. Lelaki akan benar-benar mengagumi gadis-gadis yang mereka suka meskipun jika mereka tidak secantik mana.
  36. Kawan baik anda, yang menjadikan dia sebagai rujukan bagi teman lelaki anda tentang masalah dengan anda mungkin berakhir dengan teman lelaki anda syok pada dia.
  37. Jika seorang lelaki memberitahu anda tentang masalah , dia hanya perlukan seseorang untuk mendengar dia. Anda tidak perlu memberi nasihat ... 
  38. Sebuah tindakan biasa yang membuktikan bahawa lelaki itu menyukaimu adalah ketika dia menggoda anda.
  39. Seorang lelaki sentiasa ada cara untuk membuat anda tidak rapat dengan lelaki lain.
  40. Lelaki cinta gadis yang menggunakan otak dikepala lebih dari gadis otak di kasut.
  41. Lelaki cuba untuk mencari patung yang gadis ingin namun sayangnya pasti akan memilih yang salah.
  42. Lelaki boleh berbual tentang apa pun.
  43. Lelaki tidak boleh menyimpan rahsia yang perempuan beritahu mereka.
  44. Lelaki berfikir terlalu banyak.
  45. Fantasi lelaki tidak terbatas.
  46. Ketinggian seorang perempuan tidak penting tetapi berat amat penting bagi lelaki.
  47. Lelaki cenderung lebih serius dengan hubungan mereka dan menjadi terlalu cemburu. 
  48. Ketika seorang gadis membuat lelaki menempuh pelbagai halangan selama bercinta, sukar baginya untuk melepaskan gadis itu.
  49. Tidak mudah bagi seorang lelaki untuk melepaskan kekasihnya setelah mereka putus terutama ketika mereka sudah bersama selama 3 tahun atau lebih.
  50. Anda perlu memberitahu lelaki apa yang anda inginkan sebelum bersama dengan lelaki itu.
  51. Seorang lelaki perlu mengalami putus cinta, kerana jika dia terlalu bagus, tidak pernah putus cinta, tidak pernah rasa sakit hati, dia tidak akan matang dan menjadi dewasa.
  52. Ketika didatangi pelbagai kesulitan, lelaki lebih cenderung menyalahkan diri sendiri berbanding menyalahkan kekasihnya. Mereka juga mampu melukai diri sendiri secara fizikal.
  53. Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah, tapi mempunyai keazaman yang lemah. 
  54. Lelaki mungkin adalah harimau dalam kumpulan sebaya mereka, tetapi mampu dijinakkan oleh perempuan.
  55. Ketika seorang lelaki berpura-pura menjadi tenang, check adakah dia berpeluh. Anda mungkin akan melihat bahawa dia gugup.
  56. Ketika seorang lelaki mengatakan dia akan tergila-gilakan gadis itu. Dia benar-benar maksudkannya.
  57. Ketika seorang lelaki meminta anda untuk meninggalkan dia sendirian, dia hanya bermaksud, "Jangan pergi dan dengar saya" 
  58. Lelaki tidak benar-benar memiliki kata putus.
  59. Ketika seorang lelaki mencintai anda, dia memberikan yang terbaik dalam dirinya.
  60. Jika seorang lelaki mula berbicara serius, ianya sangat penting!
  61. Jika seorang lelaki terlalu senyap, katakan sesuatu! Mungkin dia ada masalah.
  62. Lelaki percaya bahawa tidak ada cinta pada pandangan pertama, dan kemudian menyedari pada akhirnya bahawa dia salah.
  63. Lelaki suka perempuan yang bersikap keperempuanan.
  64. Lelaki tidak suka perempuan yang suka pukul lelaki 
  65. Seorang lelaki dapat mengetahui apakah gadis itu suka padanya tapi tidak pernah yakin kecuali gadis itu kata kepadanya.
  66. Seorang lelaki akan membuang-buang masa dengan video game dan bola sepak, sama seperti seorang gadis yang terhadap novel dan make-up
  67. Lelaki cinta gadis yang boleh memasak atau membuat kek. .... Amat-amat cinta.
  68. Lelaki suka seperti perempuan yang seperti ibunya. No kidding! ... ... Tetapi hanya bila lelaki itu bersedia
  69. Seorang lelaki mempunyai masalah lebih banyak daripada yang boleh anda lihat dengan mata anda.
  70. Kawan baik teman lelaki anda tahu segalanya tentang dia. Gunakan peluang ini!
  71. Jangan sombong. Lelaki boleh dengan mudah menyerah pada tanda pertama akan putus cinta.
  72. Jangan bias. Cuba mencintai seorang lelaki tanpa prasangka dan anda akan terkejut. :)
  73. Lelaki lebih banyak bercakap daripada perempuan terutama ketika topik tentang perempuan.
  74. Lelaki tidak memahami kenyataan "Get Lost" dengan baik.
  75. Lelaki benar-benar berfikir bahawa perempuan adalah sukar dibaca dan mempunyai keputusan tak terduga tapi masih menyayangi mereka.
  76. Lelaki tidak peduli tentang bagaimana berkilau kasut mereka tidak seperti perempuan.
  77. Lelaki cenderung membuat tanggapan yang tidak benar terhadap perempuan bahawa semua perempuan itu sama, dan mereka akan menyedari bahawa mereka salah.
  78. Setiap lelaki boleh menangani semua masalah-masalahnya oleh dirinya sendiri. Tetapi dia terlalu keras kepala untuk menghadapinya.
  79. Lelaki merasa begitu keberatan ketika seorang gadis bersumpah.
  80. Titik kelemahan lelaki berada pada lutut.
  81. Ketika suatu masalah mula timbul, seorang lelaki biasanya membuat dirinya nampak cool tapi masih memikirkan cara mengatasinya.
  82. Ketika seorang lelaki memandangmu, dalam kepala dia hanya ada 2 perkara. Mengutuk atau syokkan kamu.
  83. Apabila anda menangkap teman lelaki anda curang dan dia meminta peluang kedua, berikan kepadanya. Tapi ketika anda menangkap dia lagi dan dia meminta peluang lain, tinggalkan saja. Dia tidak serius dengan anda.
  84. Jika seorang lelaki membenarkan anda memutuskan perhubungan, ini bermakna dia benar-benar mencintai anda.
  85. Jika anda mempunyai teman lelaki, dan kawan teman lelaki anda selalu menjeling anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu setiap kali anda dengan kekasih anda, dan dia lebih cintakan anda lebih daripada teman lelaki anda.
  86. Lelaki belajar dari pengalaman bukan dari novel cinta yang perempuan baca dan mengambil sebagai asas pengalaman mereka.
  87. Anda boleh mengetahui adakah seorang lelaki benar-benar terluka atau sakit ketika dia menangis di depan anda!
  88. Jika seorang lelaki tiba-tiba meminta anda untuk dating, tanyakan dulu mengapa.
  89. Ketika seorang lelaki kata dia tidak boleh tidur jika dia tidak mendengar suara anda meskipun hanya untuk satu malam, letak telefon. Dia juga kata begitu untuk gadis lain. Dia hanya ingin mengurat anda dan kadang-kadang hanya untuk permainkan anda.
  90. Anda benar-benar boleh mengatakan bahawa seorang lelaki memiliki niat yang baik jika anda melihat dia bersembahyang ketika keluar dating.
  91. Lelaki tidak akan mencari nasihat dari seorang lelaki melainkan dari seorang gadis.
  92. Perempuan dibenarkan untuk menyentuh hal-hal melibatkan diri lelaki. 'Tetapi bukan pada rambut mereka!'
  93. Jika seorang lelaki kata kamu cantik,lelaki itu suka anda.
  94. Lelaki benci perempuan yang gedik.
  95. Lelaki mencintaimu lebih dari kau mencintai dia JIKA dia serius dalam hubungan anda.
  96. Lelaki cair ketika gadis menyentuh tangan-tangan mereka ...

selamat pg

hi kwn2
ape khabar smeu sht ke lau 
sht bgslah alhamdullilah


Blog diremove gara gara "Link" dalam kotak komen



Assalamualaikum...

Hai korang...Kali nie Wan nak kasi taw perkara yang sering kali korang buat dan kekadang perkara yang korang buat tu korang tak tahu apa risiko nya terhadap blog orang lain.Perkara nie sering sangat blogger blogger buat tak kira lah otai blogger ke newbie ke.Semua buat sebab kekadang mereka terlepas info atau perkara yang penting macam nie..Oleh kerana nak sangat traffic ke blog tu mereka sanggup bazirkan masa nak link kan sesuatu ke dalam kotak komen blogger lain..Bazirkan masa ke??hehehe


Bagi Wan..Kalau Blogger yang tinggalkan komen dengan LINK nie Wan secara auto akan delete komen tersebut..Sapa nak Blog diremove ???Wan tak nak..Korang nak??Mesti tak nak kan..



Ada tak yang tertanya tanya sekarang kenapa benda nie boleh menyebabkan blog di remove??


Ok benda nie sebenarnya korang dah tahu..Google kadang kadang ada masa jugak dia hilang ingatan taw..Sebab Link dalam ruang kotak komen korang mungkin dianggap sebagai SPAM..bila terlalu banyak Komen beserta LINK nie , maka terlalu banyaklah SPAM didalam blog seseorang tu..Bila terlalu banyak SPAM..maka tanpa segan dan silu Google atau pihak Blogspot akan me-remove blog tersebut...Dan hilanglah blog korang atau blog yang korang selalu tinggalkan LINK dalam kotak komen tu..


Sebab tu lah Wan pastikan Blog Wan komen di approve oleh Wan sendiri sebelum di publish untuk tontonan umum..Selain menapis kata kata jahat dari "Anon" .. Menapis komen Ber LINK nie pun dapat dilaksanakan..


Copy paste benda yang sama berulang kali bukan dianggap SPAM (nie info yang salah).

-Wat Comment moderation



Apa apa pun kalau Blog yang ber domain sendiri Blogspot tak kacau k..ehhehe..Tapi elakkan jugaklah approve komen ber LINK nie..Kalau setakat letak link macam nie tak kisah lah..

http://wanhazel.blogspot.com/


Sebab link kat atas tu tak boleh di klik dan terus direct ke website tu..Fahami apa tu SPAM k..SPAM bermaksud meletakkan link bukan dalam bentuk Text tapi dalam bentuk direct link (URL link)..Seperti contoh dibawah..Korang boleh klik..

Klik KLik


Informasi dari Google;
Please note that blogs are removed not only for hosting spam, but for potential TOS violations such as Copyright Infringement, linking to websites which provide illegal downloads, little to no unique content, scraped content / autoblogging, large blogs with multiple, unfocused / unrelated subjects, content andlinks referencing Affiliate / GPT / PTC / PTS activity, etc.